023 - 808 02 26

Specialist in Beton Ciré in Haarlem

Stucen met Beton Ciré

Stucen is het aanbrengen van een mortel op een wand of muur teneinde het oppervlak te egaliseren en/of een bepaald effect te creëren. Het mengsel waarmee gestuct wordt bestaat doorgaans uit gips of kalk, gemengd met zand of grind. Beton Ciré is een nieuwe soort stuc die bestaat uit een basis van beton/cement gemengd met hars. De overkoepelende term voor verschillende soorten stuc op basis van beton/cement is betonstuc. Er zijn erg veel verschillende soorten betonstuc op de markt.

Soorten betonstuc

Er bestaat veel verwarring over de verschillende soorten betonstuc die verkrijgbaar zijn. Deze verwarring is ontstaan door de verschillende termen die worden gebruikt voor betonstuc. Er wordt gesproken over Beton Ciré, betonstuc, microcement en microbeton. Naast deze benamingen zijn er ook nog merknamen voor verschillende soorten betonstuc, zoals Cemcolori. Elke producent van betonstuc streeft ernaar het beste product te realiseren. Het ene bedrijf produceert een duurzaam product en het andere bedrijf een volledig waterdicht product bijvoorbeeld. Op die manier zijn er verschillende soorten en benamingen van betonstuc ontstaan.

Microcement

Microcement is de oorspronkelijke benaming van betonstuc en is een wandafwerking afkomstig uit Argentinië. Daar is het al jaren een erg succesvolle betonstuc. Microcement is een mengsel van cement en hars en kan zowel binnen als buiten toegepast worden. Door de hoge hechtingsgraad van microcement kan het aangebracht worden op vrijwel elke ondergrond.

Mogelijkheden microcement

Het mooie van microcement is dat elke toepassing uniek is. Dit geldt overigens ook voor de andere soorten betonstuc. De kleuren en structuren kunnen eindeloos gevarieerd worden. Na inspiratie te hebben opgedaan en de mogelijkheden te hebben overlegd zorgen wij voor een uniek eindresultaat. Door speciale wrijvingstechnieken kunnen wij het gewenste effect voor u realiseren. Houdt u van de uitstraling van natuursteen of juist van hout of leer? Deze effecten kunnen allemaal gerealiseerd worden met microcement. Ook een metaal look op de muur of een tafel die roestig oogt behoort tot de mogelijkheden.

Microbeton

Microbeton is vergelijkbaar met Beton Ciré en microcement. Net als microcement heeft microbeton een hoge hardheid. Daarnaast is microbeton slijtvast, waterdicht en vlekwerend en dus ideaal voor uw vloer, keuken of badkamer. Microbeton is dikker en sterker dan microcement en is daardoor erg geschikt om als vloer te gebruiken. Ook voor vloeren in bedrijfspanden of op intensief gebruikte oppervlaktes is microbeton ideaal. Het behoeft zeer weinig onderhoud en gaat erg lang mee. Naast de praktische voordelen is de uitstraling van microbeton natuurlijk erg aantrekkelijk.

Waarom kiest u voor JG Stukadoors?

  • Gespecialiseerd in ambachtelijk stucwerk
  • Beton Ciré van hoogwaardige kwaliteit
  • Erkende stukadoors

Offerte aanvragen

Graag eerst een offerte voor u een afspraak maakt? Of wilt u meer informatie over wat wij voor u kunnen betekenen? Vul dan ons offerte formulier in. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.

shortcodeCommand = [bono_form]

Werkgebied

Haarlem, Heemstede, Hoofddorp, Bloemendaal, Zandvoort, Hillegom, Kaag, Lisse, Voorhout en omgeving.

Hoofdvestiging